Documentals: Cultura i història a fons

Expliquem històries locals i alhora universals, amb una cura especial pel tractament de la imatge i la creativitat, tant en el fons com en la forma. Treballem amb cadenes de televisió nacionals i internacionals com TVC, TVE, France2, RAI, ClioTV, Canal22, Al Jazeera, TG4, Histoire, OnceTv, ETB, Canal Historia i BTV, entre altres.

Diumenge a les cinc

Fa 15 anys a Belfast, Irlanda del Nord, es va signar un acord històric que posava fi a 30 anys de guerra amb un llegat de 3000 morts. Des d’aleshores ençà l’Acord de Divendres Sant ha patit molts alts i baixos, moltes aturades i moltes arrencades, i quasi ha estat més temps suspès que no en funcionament. L’únic punt de l’Acord que es va aplicar amb el calendari previst fou l’alliberament dels presos dels grups armats que van donar suport el pacte. Del 1998 al 2000 gairebé 500 presos condemnats per terrorisme van ser alliberats.
Dos d’ells, amb dècades de presidi a l’esquena, protagonitzen en aquest documental un retrat inèdit sobre la perspectiva penitenciària del procés de pau. Són un exlíder del IRA Séanna Walsh i un exlíder del UDA, Billy McQuiston. A través de les seves vivències desgranem la complexitat de les darreres dècades del conflicte vist des de la presó.

Director: Joan Lopez
Durada: 52’
Format: HDV
VO: Anglès
Any: 2008
Coproductors: TVC, ETB i TG4

  • Batabat SCCL
    +34 932 703 590
    Pau Claris 96, 3er 1a
    08010 Barcelona